Ön jelenleg itt tartózkodik:  Szolgáltatások - Fogmegtartó kezelések - Fogászati betétek

Fogászati betétek (esztétikusragasztott tömések, inlay)

Mi is az a fogászati betét?

inlay tömés, inlaytömés pécs, direkt tömés, indirekt tömés pécs, inlay, fogbetét, fogászati betét pécsInlay (fogászati betét, szilárd tömés)

Inlay (betét): az a szilárd tömés, melyet lenyomatvétel után a fogtechnikus gipszmintán készít, a fogba szilárd állapotban rögzítjük, így kiegészíti a fogat, helyreállítja eredeti formáját. Tartósabb, nagyobb funkcionális és esztétikai értékkel bír, mint a hagyományos tömés.

 

 

Milyen esetekben készítünk fogászati betétet (inlayt)?

inlay fogtömés, inlay fogpótlás pécs, inlay híd, onlay, overlay, gradia inlay, inlay ár, fogászati betét árakFogászati betét alsó nagyőrlőfogban

Abszolút javasolt a töméssel már biztonságosan nem helyreállítható, nagy foganyag veszteségkor; régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés cseréjekor; csücskök pótlásakor illetve gyökérkezelt fogak fedésekor.

Nagy előnyének tekinthető, hogy alkalmazásával több ép fogmennyiség menthető meg (összehasonlítva a korona és hídpótlásokkal), ugyanis nincs szükség a fog "körbecsiszolására". Továbbá a betétet, mint elhorgonyzó eszközt használva lehetőség van csiszolás nélküli híd készítésére is.A betéteket erős ragasztócementtel rögzítjük a fogban.

Nem képződik minimális széli rés sem (így nem jutnak be a baktériumok, nem alakul ki új szuvasodás), ezért megfelelő szájhigiéniával és félévenkénti professzonális fogtisztítással (fogkő leszedés és polírozás) évtizedekre biztosíthat tartós megoldást. Továbbá mivel a betétet már 100 %-os polimerizáció (kötés) után ragasztjuk be a fogba, nincs a töméseknél szokásos kötéskor fellépő zsugorodás. Így nincs kötéskor fellépő repesztő hatás, jelentősen csökken a fog törésveszélye.

 

Miből készülnek a fogászati betétek?

Arany inlay

inlay ár pécs, inlay fogpótlás pécs, inlay árak, onlay, overlay, kerámia betét, porcelán betét, porcelán fogAz aranynak egyik előnyös tulajdonsága, hogy a fogakra simítható. Mivel az arany inlay széleit rásimítjuk a fog üreg széleire, nincs rés, ezért az egyik leghosszabb élettartamú betét. Az arany nem színeződik el. A fogíny is kiválóan tolerálja.A látható részek kerámiázhatók, így esztétikailag is kiváló. Hátránya, hogy az arany miatt meglehetősen drága.

 

 

Műanyag inlay

Műanyag inlay-vel olyan fogat is felépíthetünk, aminek nagyon sok része hiányzik, de esztétikus töméssel már nem állítható helyre. Törésveszélyessége miatt inkább csak ideiglenes pótlásként alkalmazzuk.Hátránya: 3-4 év múlva elszíneződhet az ételfestékek miatt.

Kerámia inlay

Igen esztétikus, szép pótlás.

Törékeny, rugalmatlan, merev anyag, ami a fogat sokszor igénybe veszi.

Ha vékony rétegben alkalmazzuk, könnyen elpattanhat, ezért a biztonságosabb használhatóság érdekében aránylag vastag rétegben alakítjuk ki a széleket. Ez azonban az ép foganyag feláldozását követeli meg, hogy megfelelő vastagságú réteget képezzünk a törés elkerülésének érdekében.

A szemközti fogat is elkoptathatja.

GC Gradia inlay - Forradalmi újdonság! (mikrokerámia-kompozit)

Minőségére és kinézetére ez az újonnan felfedezett anyag teljesen megkülönböztethetetlen a természetes fogaktól ("kaméleon hatás").

Az egyedülálló GC Gradia rendszer a kerámia és a műanyag inlay-k jó tulajdonságait ötvözi. Jó szájhigiéne mellett évtizedekre biztosít tökéletes megoldást.

ESETBEMUTATÁS ITT! - Élvezze a nagyszerű mosoly hatalmát!

A modern számítógépes technikának köszönhetően ma már digitális forgácsolási eljárással is készülhetnek a fogászati betétek. Ezáltal pontosságuk, széli zárásuk tovább növelhető.

inlay ár pécs, inlay fogpótlás pécs, inlay árak, onlay, overlay, kerámia betét, porcelán betét, cad cam inlay

Inlay elhogonyzású híd CAD-CAM technológiával (híd csiszolás nélkül)

Fizetési lehetősségek

Fogorvosi kezéleseinek költségeit az alábbi módon egyenlítheti ki:

FOGBEÜLTETÉS

Fogbeültetés szájsebészetünkön! Kérjen fogorvosainktól ingyenes konzultációt!

Fogászati porcelán héj

Esztétikai fogászatunkon rendelkezésre áll a legmodernebb foghéj technológia!

RÁNC- és AJAKFELTÖLTÉS

Ajak- és ráncfeltöltés hyaluronsavval szájsebészetünkön!