ALTATÁSOS FOGÁSZAT PÉCS

ALTATÁSOS FOGÁSZAT PÉCS

A Páciensek egy része a kezelésekkel szembeni komoly félelemmel érkezik fogorvosi és szájsebészeti rendelőnkbe. Sokan vannak, akik annyira félnek a fogorvosi beavatkozásoktól, hogy csak nehezen veszik rá magukat egy fogászati vizsgálatra. A szűrővizsgálatok „halogatása” azonban hosszú távon komoly problémákhoz, fogatlansághoz vezethet. Ezek nem mellesleg pedig a kezelések költségeit is növelik.

MIKOR LEHET SZÜKSÉG ALTATÁSOS FOGÁSZATI BEAVATKOZÁSRA?

  • elhanyagolt fogazat egy ülésben való rendbetétele esetén (tömések, gyökérkezelések, csiszolások, letört fogak eltávolítása)
  • nagyobb szájsebészeti műtétek (fogbeültetés, egyszerre több bölcsességfog eltávolítása, cysta műtétek stb.)
  • erős hányinger miatt kivitelezhetetlen lenne a fogászati kezelés
  • kellemetlen gyermekkori emlékek
  • pánikbetegség
  • túlságosan zavaró hangok, szagok a fogorvosi rendelőben
  • rohanó világunkban a kezelések gyorsítása érdekében

Fenti esetekben igénybe vehető az altatásos fogászat (éber szedáció, bódítás), mely során a páciens szó szerint nem alszik, csak „kábult” állapotban van. Az altatással (bódítás, éber szedáció) jelentősen nő a fájdalomküszöb, miközben az alapreflexek megtartottak, arcizmok ellazulnak, a Páciens kommunikálni tud fogorvosával. Nagy előnye az altatásos fogászati kezelésnek, hogy az „ébredés” után nem lesznek rossz emlékei a fogorvosi-szájsebészeti beavatkozásokról. A mélyaltatással szemben szinte veszélytelen eljárás. Így ha a legfájdalommentesebb kezelési alternatívát (altatásos fogászat) szeretné igénybe venni, kérjük érdeklődjön rendelőnkben személyesen! Altatásos fogászati beavatkozáson (bódítás) átesett betegeinknek külön, erre a célra fenntartott pihenőszobát biztosítunk. Forduljon hozzánk bizalommal bármilyen fogászati, vagy szájsebészeti problémája van! Teljes anesztéziában zajló beavatkozásokat egyetemi klinikán végezzük altatóorvos segítségével.

Forduljon bizalommal fogorvosainkhoz, szájsebészeinkhez az altatásban végzett beavatkozásokkal kapcsolatban!