Széchényi 2020

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a TÜNDENTAL Fogászati Bt. 2012 után ismételten 2018-ban is közel 14 millió forint összköltségben a fogorvosi és szájsebészeti rendelő fejlesztése céljából eszközbeszerzést valósított meg. A
támogatás mértéke közel 7 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.
A projekt eredményeképp a vállalkozás eszközparkja bővült, a páciensek ellátása sokkal gördülékenyebbé vált.

  • Projekt kódszáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00001
  • Projekt címe: Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a TÜNDENTA Fogászati Bt.-nél
  • Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.08.31.
  • Elnyert támogatás összege: 6 826 623 Ft
  • Támogatás intenzitása: 50%

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegből beszerzett innovatív eszközök révén a világ egyik legmodernebb technológiáját használjuk. Célunk, hogy a pácienseink a lehető legjobb, legsokoldalúbb kezelésekhez jussanak hozzá, minél kevesebb kényelmetlenséggel és félelemmel.

A projekt keretében az alábbi fogászati eszközök kerültek beszerzésre:

  • 1 db VDW Reciproc Gold endodonciai motor (legmodernebb gépi gyökérkezelő rendszer)
  • 1 db W&H Lina MB17 autokláv (B típusú, asztali, fogorvosi gőzsterilizátor)
  • 1db Vitali V8 Touch fogorvosi szék műszerekkel felszerelve
  • 1 db VITA Easyshade Advance 4.0 (elektromos fogszín meghatározó készülék)

A projekt keretében a színvonalas betegellátás érdekében a korábbi fogászati egységkészülék és sterilizáló berendezés cseréjét tűztük ki célul a gyorsabb, ergonómikusabb, precízebb munkavégzés miatt kihasználva az új gépekben rejlő innovatív megoldásokat. Továbbá a beszerzett fogorvosi gépi gyökérkezelő rendszer hatékonyabb, gyorsabb és pontosabb az eddigiekben használt műszerekkel összehasonlítva. A gépi fogszín meghatározó pedig a minél élethűbb fogpótlások készítését szolgálja. Célunk, hogy a páciens elégedetten távozzon a fogászati rendelőnkből.

Az új eszközeink segítségével a páciensek ellátása sokkal gördülékenyebbé vált ezzel arányosan hatékonyabb lett a fogászati és szájsebészeti rendelőnk kiszolgáló ereje is a páciensek körében a jobb felszerelésnek és minőségi munkának köszönhetően.

A projekt megvalósítási időszaka 2018 áprilisától 2018. augusztusig tartott. A támogatás során elnyert összegből a támogatási kérelemben megnevezett fogorvosi eszközök kerültek beszerzésre.