KIVEHETŐ FOGPÓTLÁSOK

A foghiány a helyi (fogakat és állcsontalapzatot) hatásokon túl általános szervrendszeri problémákhoz is vezethet. Így emésztőrendszeri megbetegedéseket (nyelőcső-, gyomor, és nyombélfekély), állkapocs ízületi gyulladást, hangképzésbeli nehézségeket és nem utolsó sorban esztétikai hátrányokkal járhat egy kiterjedt foghiány. Tehát a foghiányt célszerű minél hamarabb pótoltatni!

MIKOR KÉSZÍTÜNK KIVEHETŐ FOGSORT?

Azon Pácienseink esetében, akiknél a maradék fogak száma, elhelyezkedése vagy az állcsontgerinc minősége (sorvadtsága) már önmagában nem teszi lehetővé a rögzített híd készítését, kivehető protézist készítünk. Továbbá a hagyományos kivehető műfogsor az ár szempontjából jóval kedvezőbb, mint egy rögzített híd vagy a fogbeültetés (implantáció).

A foghiány kiterjedése szempontjából beszélhetünk részleges (amikor a Páciens még rendelkezik a fogsor rögzítésére alkalmas legalább egy saját foggal) vagy teljes (amikor már egyetlen saját fog sincs a protézis megkapaszkodásához). Előbbi esetben úgynevezett részleges kivehető fogsort utóbbi esetben teljes kivehető fogpótlás lehet a megoldás.

kivehető fogpótlás pécs, műfogsor pécs, műfogsor tisztítás pécs, fogsor ragasztó, alsó fogsor, felső fogsor, műfogsor javítás pécs, kivehető műfogsor pécs

Teljes kivehető műfogsor (balra) és részleges kivehető kapcsos fogpótlás (jobbra)

Hangsúlyozni kell azonban, hogy míg teljes foghiányban gyakorlatilag egyféle megoldás létezhet, addig részleges protézisnél az elhorgonyzástól függően többféle, a Páciens pénztárcájához is illeszkedő lehetőséget kínálunk. Fogbeültetéssel akár a régi mosolyát is visszavarázsolják szájsebészeink!

flexible nylon denture, Teljes foghiány esetén kivehető fogsor a magabiztos mosolyért!

Teljes foghiány esetén kivehető fogsor a magabiztos mosolyért!

Hangsúlyozni kell azonban, hogy míg teljes foghiányban gyakorlatilag egyféle megoldás létezhet, addig részleges protézisnél az elhorgonyzástól függően többféle, a Páciens pénztárcájához is illeszkedő lehetőséget kínálunk. Fogbeültetéssel akár a régi mosolyát is visszavarázsolják szájsebészeink!

MILYEN TÍPUSÚ RÉSZLEGES KIVEHETŐ FOGSOROK LÉTEZNEK? NEM SZERETNÉK LÁTHATÓ FÉMKAPCSOT AZ ELÜLSŐ FOGAIMON! MIT TEGYEK?

Többféle típusú fogsort kínálunk kedves Pácienseinknek , melyek típustól függően eltérő rögzítettséget, esztétikumot és élettartamot biztosítanak A Páciens pénztárcájához és igényeihez igazodva igyekszünk a legjobb megoldást elkészíteni.

Összes fog hiánya esetén 6 implantátumra csavarozott, 12 tagú titán-kerámia híd

Összes fog hiánya esetén 6 implantátumra csavarozott, 12 tagú titán-kerámia híd

RÉSZLEGES KIVEHETŐ, MŰANYAG ALAPLEMEZŰ PROTÉZIS DRÓTKAPOCCSAL

Legegyszerűbb, legolcsóbb fogsor típus, ugyanakkor a maradék fogazat számára előnytelen és káros fogpótlás. Már rövid távon is a fogak elvesztéséhez, a csontalapzat leépüléshez vezethet. A látható kapocs miatt nem túl esztétikus megoldás. Továbbá mivel az egész fogsor műanyagból készül, könnyen el is törhet. Így e műfogsort már csak ideiglenes pótlásként készítjük.

RÉSZLEGES KIVEHETŐ FÉMVÁZAS PROTÉZIS ÖNTÖTT FÉMKAPOCSSAL

részleges kivehető fogpótlás pécs, kapcsos fogsor pécs, porcelán fogsor, protézis ragasztó pécs, protézis fog, műprotézis, műanyag fogpótlás, fogpótlás árak

Kapcsos kivehető fogsor

Egyszerű, gyorsan elkészülő, hosszú távú megoldás . A fogtechnikus a fogpótlás alaplemezét a kapcsokkal egybeönti, majd ehhez kapcsolódnak a műfogak és a műanyag műíny. Megfelelően domború kapocstartó koronákat is készítve erős rögzítettséget adó, rágóerőknek ellenálló fogsor fajta. Továbbá mivel nem rugalmas drótkapocsról van szó, a rágóerőket központosítja, így a maradékfogakat kevésbé terheli meg.

Hátránya azonban, hogy az öntött kapcsok a frontfogak külső felszínén esztétikai hátránnyal járnak. Fogorvosaink az esetleges fémérzékenység (fémallergia) esetén is kínálnak Önnek megoldást! Az úgynevezett Valplast fogsor egy speciális erős műanyag, mely az évek során kiválóan ellenáll a törésnek. Mivel a kapcsok is műanyagból vannak, így esztétikusabb is mint a fémkapoccsal rögzített protézis.

Vagy válassza a fogbeültetés adta lehetőségeket és mi visszaadjuk eredeti mosolyát!

REJTETT ELHORGONYZÁSÚ FÉMVÁZAS FOGSOROK (FINOMMECHANIKAI, PRECÍZIÓS RÖGZÍTÉS)

Az úgynevezett rejtett elhorgonyzás legfőbb előnye a kapcsos fogsorral szemben, hogy nincs látható fémkapocs a fogak külső felszínén. Emellett stabilabb és hosszabb távú rögzítettséget is biztosít a Páciens számára. E fogsoroknál a maradékfogakat híddal merev egységbe foglaljuk, a kivhető műfogsor pedig ehhez kapcsolódik a rejtett elhorgonyzás révén. Általában akkor alkalmazzuk, ha elegendő számú maradék fog van a fronti területen, míg hátul a fogak hiányoznak. A kivehető rész mint kulcs a zárban rögzül a beragasztott hídhoz. E kapcsolódás előnye, hogy a „zár” rész kikopása esetén minimális anyagi ráfordítással gyorsan cserélhető.

csúsztatós fogsor pécs, kapocs nélküli fogpótlás pécs, rejtett elhorgonyzású protézis pécs, kombinált fogpótlás pécs, fogsor ár, fogpótlás ár, kivehető fogsor árak, fogpótlás pécs

Rejtett elhorgonyzású (úgynevezett csúsztatós) kombinált fogpótlás – nincs látható kapocs!

A rejtett elhorgonyzásnak számtalan fajtája létezik, melyet esettől függően alkalmazunk szakrendelőnkben. Így a csúsztatós, merevítőrudas (stéges), horgonyos stb. Az Önnek leginkább megfelelő fogsor elhorgonyzásról kérjen bizalommal tájékoztatást fogászati és szájsebészeti rendelőnkben.

TELESZKÓPOS FOGSOR

teleszkóp fog pécs, teleszkópos fogsor pécs, telszkóp fogpótlás pécs, telszkópos protézis pécs, fogsor kapocs nélkül, teleszkóp ár, kombinált fogpótlás pécs, kombinált fogsor

Teleszkópos fogsor – nincs látható kapocs!

Amennyiben a maradék fogak szám egy, kettő esetleg három a legjobb megoldás a teleszkópokkal elhorgonyzott protézis. Amellett hogy az ilyen fogsoron sincs látható kapocs, kiváló rögzítettséget ad, a maradékfogakat csak tengelyirányban terheli, egy meglehetősen komfortos, hosszú távú megoldást biztosít a foghiány következményeinek elkerülésére.

A teleszkópos fogsoroknál a stabil rögzítést a lecsiszolt fogra cementezett primer (elsődleges) teleszkópkorona és a fogsorba ragasztott szekunder (másodlagos) teleszkópkorona szoros illeszkedése során fellépő súrlódási erő biztosítja.

SAJNOS MINDEN FOGAMAT ELVESZTETTEM! MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK A FOGAK PÓTLÁSÁRA?

TELJES KIVEHETŐ FOGSOR

teljes fogsor pécs, teljes kivehető pécs, szájpadlásos fogsor, műanyag fogsor, sztk fogsor, lötyögő fogpótlás, mozgó fogso, műfog

Funkciós lenyomat alapján készült teljes kivehető műfogsor

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a műanyag alaplemezes teljes kivehető fogsor készítése. Fogorvosi szempontból azonban a Páciens számára már elfogadható stabilitású műfogsor készítése kellő gyakorlatot és odafigyelést kíván. Hiszen itt a fogsor megkapaszkodására csak a nyálkahártya- csontalapzat áll rendelkezésre. Míg a rágó- és mimikai izmok, a nyelv, az ajak és az orca mozgásai folyamatosan megpróbálják a protézist a helyéről elmozdítani. Fogorvosaink már a vizsgálat és lenyomat során figyelembe veszik ezen mozgásokat és úgynevezett funkciós (mozgás közbeni) lenyomatot vesznek a állcsontokról. Ezáltal a fogtechnikus számára is kirajzolódnak a szájképletek (nyelv, ajak, nyálkahártya, és orca) mozgásai a gipszmintán. A fogpótlás helybenmaradását pedig ezek figyelembevételével készítve kevésbé befolyásolják a mindennapok során (beszéd, étkezés, nyelés, ásítás, orrfújás stb.) az elmozdító erők. A műanyag fogsor erősítése és a szájpad vékonyítása céljából aranyhálót alkalmazunk a komfortérzet növelése érdekében. Páciens kérésére import műfogakat használunk a fogsor adta esztétikum fokozására.

IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK TELJES FOGHIÁNY ESETÉN

Teljes foghiány esetén gyakori, hogy a hagyományos műfogsort még a legnagyobb precizitású fogorvosi és fogtechnikai munka mellett sem sikerül kellően stabilizálni. Ennek legtöbbször a fogorvostól független, anatómiaiokai vannak. Hosszantartó foghiány esetén a lesorvadt állcsont, illetve a száj mozgó képletei (nyelv, ajak, orca, izmok) rendkívül megnehezítik a stabil fogsor készítését, különösképpen az alsó állcsonton. Ilyen esetben életminőségbeli javulást hozhat egy implantátumokon rögzített fogsor. Az implantációval (fogbeültetés) a lehetőségek tárháza gyakorlatilag határtalan. A két implantátumon rögzített gömbretenciós fogsor, négy implantátumon ülő stéges fogsor, vagy akár fix híd is készíthető a Páciens adottságaitól és lehetőségeitől függően. Hosszabb fogatlanság esetén az állcsontgerinc súlyosan lesorvadhat, ami meggátolhatja a műgyökér beültetését. Ilyenkor csontpótlásra lehet szükség, melyet szájsebészeink készséggel elvégeznek még komplikált esetekben is.

implantációs fogsor pécs, implantációs fogpótlás, implantátumos fogsor, implantátumos kivehető fogsor pécs, implantátumokkal rögzített fogpótlás pécs, fogsor kép, stéges fogsor

Gömbretenciós fogsor 2 implantátumon (balra), stéges protézis 4 implantátumon (középen), fix híd 8 implantátumon (jobbra)

Amennyiben Önnek már van fogsora, de stabilitásával elégedetlen, fogászati és szájsebészeti szakrendelőnkben lehetőség van mini implantátum (tű implantátum) beültetésére is. Ezen implantátumok rendkívül vékonyak, így általában csontpótlás nélkül is lehetőség van a beültetésre, továbbá régi fogsora is átalakítható implantációs fogsorrá, így azt cserélni nem szükséges.

szép fogsor, tökéletes fogpótlás, kivehető fogsor, fogsor árak, gömbös fogpótlás, gömbretenciós protézis, implantációs fogsor, implantátumokon ülő protézis

Mini implantátumokkal stabilizált fogsor