CT NAVIGÁLT IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS! MŰTÉT NÉLKÜLI FOGBEÜLTETÉS! VÁGÁS NÉLKÜL

CBCT vezérelt műtéti sablonos beavatkozásokat Dr. Pálinkás Tünde és Dr. Vajta László szájsebész szakorvosok végzik.

A forradalmi újdonságnak számító számítógépes implantációs tervező program segítségével is elvégezzük a fogbeültetéseket. Ezáltal Pácienseinknek a lehető legkisebb fájdalommal járó legtökéletesebb megoldást igyekszünk nyújtani. Szájsebészetünkön elérhető a legmodernebb 3D képalkotó eljárás (CBCT)! Válassza a legfejlettebb és legbiztonságosabb megoldást a hiányzó fogak pótlására.

MIT IS TAKAR A 3D-S IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS (SZÁMÍTÓGÉPES TERVEZÉS ÉS CT NAVIGÁLT IMPLANTÁCIÓ)?

Implantátum beültetés tervezőprogram segítségével

Implantátum beültetés tervezőprogram segítségével

Fogtechnikai laborban készült speciális implantációs sablon

Fogtechnikai laborban készült speciális implantációs sablon

A Páciensről készült CBCT („cone-beam” CT) felvétel alapján szájsebészeink pontos beültetési tervet készítenek. Ennek során virtuálisan behelyezik az implantátumokat a Páciens csontjába, mely 3D-ban ábrázolódik a program segítségével. A 3D-s képalkotásnak köszönhetően az anatómiai képletek (csont vastagság és szélesség, idegcsatornák, arcüreg alap stb.) pontosan ábrázolódnak a számítógép képernyőjén. Így az implantátum méretei (hossza és átmérője) és szögállása a legpontosabban előre megtervezhető, anélkül hogy a beültetéskor bármilyen anatómiai képlet sérülne. Majd a terveket speciális laborba küldjük, ahol az Ön szájába pontosan illeszkedő beültetési sablon (fúrósablon) készítenek, melyek az adott fúrókat pontosan olyan mélyre és szögben vezetik, mint ahogy az a programmal megtervezték szájsebészeink.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A 3D-S SABLONNAL TÖRTÉNŐ BEÜLTETÉS?

7 db implantátum beültetés implantációs sablonnal metszés nélkül!
Implantátum beültetés tervezőprogram segítségével

7 db implantátum beültetés implantációs sablonnal metszés nélkül!

Mivel nincs szükség a csontozatot szabad szemmel is láthatóvá tenni, szájsebészeink az esetek egy részébenvágás nélkül helyezik be az implantátumokat. Az előre legyártott, tizedmilliméter pontosságú sablont a szájba helyezve a fúrók pontosan olyan szögben és hosszon készítik elő a furatot az implantátumok számára, ahogyan azt a programban megterveztük. A hagyományos fogbeültetéssel szemben, itt a fogíny és a csonthártya nem kerül leválasztásra a csontról, hanem az implantátum beültetése csak egy „pici lyukon” keresztül történik az ínyen át.

Az implantációs beavatkozások többsége, eddig hagyományos módon, röntgenfelvétel alapján és szabadkézzel történt. A szabadkézi beültetés a fogorvos kiemelkedő szakértelme ellenére is, csak ritkán éri el a kívánt pontosságot, mindezt ráadásul magasabb kockázatok mellett. Ebben a rendelőben lehetősége van a legmodernebb 3 dimenziós tervezést, és navigált implantációs kezelést választani.A szájsebészeti szakma egyértelmű álláspontja szerint az implantátum beültetés sikerességének egyik legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója. Az implantátum pozícionálása egy kényesen precíz művelet, amire az orvosnak van a legnagyobb hatása. A beavatkozás során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás. Ebben rendkívül nagy segítségünkre van a CT alapján tervezett műtéti sablon. Az esztétikai és anatómiai szempontból is optimális terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

NINCS A MŰTÉT UTÁN FÁJDALOM, DUZZANAT, VÉRALÁFUTÁS!

A metszés nélkül végzett implantáció legfőbb előnye, hogy elkerülhetőek a minden műtét után szokásos szövődmények, utóhatások.

GYORS, PONTOS IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS!

Mivel a műtéti sablon előre meghatározza az implantátumok pozícióját és nincs lebenyképzés (vágás), így például 8 db implantátum beültetése is csak szűk egy órát vesz igénybe. Továbbá az esetek egy részében varrásra sincs szükség, ami szintén meggyorsítja a beültetés menetét.

AKÁR MÁR AZ IMPLANTÁTUMOK BEÜLTETÉSE UTÁN VÉGLEGES FOGPÓTLÁSSAL TÁVOZHAT!

Mivel az implantátumok pontos térbeli helyzete már a beültetés előtt meghatározott, így azok a program segítéségével a fogtechnikus számára is felhasználhatóak. Azaz a Páciens már úgy jöhet a szájsebészeti rendelőbe, hogy a műtéti sablon mellett már a fogpótlása is rendelkezésre áll. Tehát a műtétet követően azonnal megkapja fogpótlását. Így nincs szükség a későbbiekben az implantátumok felszabadítására, többszöri lenyomatvételre és próbákra sem.

MILYEN ESETEKBEN NEM ALKALMAZHATÓ A CT NAVIGÁLT IMPLANTÁCIÓ?

Abban az esetben ha a CBCT vagy panorámaröntgen felvétel alapján nincs elég csont (magasság és/vagy szélesség) az implantátumok beültetéséhez, mindenképpen feltárásos műtétre, (hagyományos fogbeültetés) csontpótlásra és/vagy arcüreg alap emelésre van szükség. Ennek eldöntésére radiológiai és klinikai vizsgálatokra van szükség. Forduljon bizalommal szájsebészeinkhez!

MILYEN TÖBBLETKÖLTSÉGGEL JÁR A 3D SABLONNAL VÉGZETT FOGBEÜLTETÉS?

Több implantátum beültetésénél a pluszköltség már minimális. Főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy az implantátumok oda kerülnek ahová szeretnénk. Így elkerülhetőek a fogpótlás készítésekor felmerülő esetleges járulékos költségek (speciális lenyomatvételi elemek és műcsonkok stb.), továbbá a fogpótlás is gyorsabban és egyszerűen elkészíthető. Ezáltal élettartama is jelentősen növekszik.

További információk a műtét nélküli implantátum beültetésről: SMART Guide

3D-s tervezés követően felhasznált műtéti sablon rendelőnkben (fogatlan alsó állcsont rehabilitációja 6 db implantátumon rögzített porcelán híddal)

3D-s tervezés követően felhasznált műtéti sablon rendelőnkben (fogatlan alsó állcsont rehabilitációja 6 db implantátumon rögzített porcelán híddal)