ALL ON 4 KONCEPCIÓ (MALO CLINIC PROTOKOLL) – KÖLTSÉGHATÉKONY FOGBEÜLTETÉS

RÖGZÍTETT IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁS AZONNAL A LÖTYÖGŐ FOGSOR HELYETT? MIÉRT NE?

Allon4 rögzített fogpótlás koncepciója (Malo híd)

Költséghatékony fogbeültetés szájsebészetünkön all-on-4® (Malo Clinic protokoll) koncepció szerint teljesen fogatlan állcsontba (vagy akár a rossz fogak eltávolításával egyidőben), hogy visszanyerje eredeti mosolyát és rágóképességét. Az all-on-4 implantációs technikával lehetőség van fixen rögzített hídpótlás készítésére a ragasztandó és lötyögő kivehető fogsor helyett legkésőbb 24-48 órával az implantátumok beültetését követően. Mindezt szövődmények és csontpótlás nélkül! A fogbeültetéseket tapasztalt szájsebész szakorvosaink és implantológus szakorvoasink végzik. Bízza magát specialistáinkra, akik személyesen az allonfour implantációs protokoll megalkotójától dr. Paulo Malotól tanulhattak a portugáliai Lisszabonban.

All-on-4® koncepció szerint beültetett implantátumok rendelőnkben

MI IS AZ A ALL-ON-FOUR® IMPLANTÁCIÓS TECHNIKA?

All-on-four® koncepciót az alsó és felső teljes fogatlanság minél egyszerűbb implantációs rehabilitációja végett alkotta meg Dr. Paulo Malo portugál professzor a 90es évek elején. Azóta a több tízezer ellátott beteg példázza a technika eredményességét. Az all-on-four® koncepció szerint az alsó és felső állcsontban speciális sebészi technikával beültetett implantátumok képesek hosszú távon a rájuk nehezedő teher elviselésére. Mind az alsó és felső állcsontba 4 implantátum kerül beültetésre. A hátsó implantátumok – ahogy a képen is látható – ferdén kerülnek beültetésre alul az idegcsatorna elé, felül pedig az arcüreg alapja elé. Ezáltal az aránylag költséges csontpótlás, idegáthelyezés és arcüreg alap emelés elkerülhetővé válik, azaz az előző beavatkozásokkal járó nehézségek, hosszabb gyógyulási idő is elkerülhetővé válik. A beavatkozás általában hagyományos sebészi technikával (fogbeültetés) végezzük, szájsebészeink azonban a legnagyobb precizítású CBCT navigált sablonos implantációval (fogbeültetés vágás nélkül) is végeznek all-on-four® koncepció szerinti beültetéseket.

Műtéti tervezés és „azonnali” műanyag, fixen rögzített (csavarozott, nem kivehető) allon4 ideiglenes fogpótlás készítés rendelőnkben

1. TERVEZÉS

Első lépésben szájsebészeink alapos fizikális és képalkotó vizsgálatokkal megállapítják, hogy Ön alkalmas-e a fenti technikával végzett implantátum beültetésre. Ezek után szükség esetén elkészítjük a navigációs sebészethez szükséges CT fúrósablont. Ennek segítségével az implantátumok az előre, digitálisan megtervezett pozíciókba ültethetőek be minimális sebészi invazivitással. Műtétet megelőzően alapos fotodokumentációt követően digitálisan modellezzük a várható eredményt.

2. IMPLANTÁTUMOK BEÉPÍTÉSE ÉS AZONNALI (LEGKÉSŐBB NÉHÁNY NAPON BELÜLI) IDEIGLENES FIX PÓTLÁS KÉSZÍTÉS

Egy második ülésben történik az implantátumok beültetése az előre legyártott 3D nyomtatott fúrósablon segítségével, mellyel az implantátumok a terv szerint mélységben és tengelyállásban a csontba ültethetőek. A beavatkozás hossza általában kevesebb, mint 1 óra. Legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük. Ezek után a lenyomatvételeket követően legkésőbb néhány napon belül 10 tagú ideiglenes fogpótlás készíthető az implantátumokra, csavarral rögzítve.

3. VÉGLEGES FOGPÓTLÁS KÉSZÍTÉSE

Az implantátumok beültetése után általában 4-6 hónappal elkészítjük a végeleges, csavarokkal az implantátumokban rögzülő (bármikor az orvos által sérülés nélkül levehető) 10-12 tagú végleges fogpótlást.

MILYEN FOGPÓTLÁS KÉSZÜL A BEÜLTETETT 4 IMPLANTÁTUMRA AZ ALL-ON-4® KONCEPCIÓ SZERINT?

All-on-four® implantátumokra készült fix híd szájsebészetünkön (Malo Clinic híd)

All-on-4® technikával beültetett implantátumokra a képen látható fix (általában csavarral rögzülő) hídpótlást készítünk az anatómiai szituációnak megfelelően. Az ilyen implantációs hídpótlással elkerülhető a lötyögő, kivehető fogsor!

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR AZ ALL ON FOUR® TECHNIKA?

1. rögzített fogpótlás (porcelán híd) készíthető kevés csont esetén is

2. elkerülhető a csontpótlás, ami gyorsabb kezelést eredményez

3. „azonnal” készíthető fixen becsavarozott allonfour ideiglenes fogpótlás (Malo híd,nem kivehető)

4. a kevesebb implantátum miatt jelentős költségcsökkenés

5. csavarokkal rögzülő porcelán hidak, mely a fontos helyzetekben sem esik ki

6. probléma esetén az implantátumokban lévő rögzítő csavarok kioldásával a fogpótlás az orvos által bármikor sérülés nélkül eltávolítható (ellentétben a hagyományos cementezett, implantációs fogpótlásokkal)

7. az implantátumok az esetek nagy részében a fogeltávolításokkal egy időben behelyezhetőek, melyekre 24-48 órán belül rögzített (nem kivehető) fogpótlás csavarozható

All-on-four implantációs technika szájsebészetünkön (Malo clinic protokoll)

Pontos allon4 kezelési tervért és árajánlatért forduljon bizalommal szájsebészeinkhez. További allon4 referencia munkáinkért tekintse meg facebook oldalunkat.