FOGFEHÉRÍTÉS – A HÓFEHÉR FOGAK TITKA BIZTONSÁGOSAN!

Hófehér fogak a magabiztos mosolyért!

Hófehér fogak a magabiztos mosolyért!

Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a jó megjelenés, és ennek részeként a szép, egészséges fogazat. Az elszíneződött fogak komoly esztétikai problémát jelenthetnek a Pácienseknek, melynek csökkentésére, megszüntetésére kifejlesztett megoldás a professzionális fogfehérítés, ami a fogak színének kémiai úton történő világosabbá tételét jelenti.

FOGELSZÍNEZŐDÉS OKAI (MIÉRT SZÍNEZŐDÖTT EL A FOGAM?)

Fogaink az évek sajnos alatt elszíneződhetnek, sárgulnak. Ennek okai lehetnek külső (extrinsic) faktorok pl. az elfogyasztott ételek, italok pigmentanyagai. Ilyenek például a kávé, a kóla, a fekete teák, vörösbor, ketchup. A dohányfüst is kedvezőtlenül hat az Ön fogaira.

A belső (intrinsic) faktorok közé sorolható az életkor, fogbélelhalás, trauma, nem jól záró tömések, fogászati fémek (pl.: amalgám), a kisebb-nagyobb elszíneződéseket okozó fluorosis (fehér illetve sárgásbarna elszíneződés). A fogfejlődés idején, így a méhen belüli élet 6 hónapja és a gyermekek 8 éves kora közötti tetracyclin-adagolás (szürkés-sárgás elszíneződés) is a fogak színváltozását okozhatja.

A gyökérkezelt fogak is veszítenek transzlucenciájukból, szürkésen elszíneződnek. Ezek kifehérítése szintén lehetséges a gyökércsatornába helyezett speciális anyaggal. (Az Opalescence Endo 35% hidrogén-peroxid tartalmú anyag, amelyet speciálisan a gyökérkezelt fogak ún. „walking bleach” módszerrel történő fehérítéséhez fejlesztettek ki.)

FOGFEHÉRÍTÉS ELŐTT – MIÉRT FONTOS A FOGFEHÉRÍTÉS ALATT A FOGORVOSI KONTROLL?

A fogfehérítő eljárás alkalmazása előtt minden szuvas fogat el kell látni, illerve a rosszul záró töméseket ki kell cserélni. Hiszen az erős oxidálószert tartalmazó fogfehérítő gél a szuvasodásokon illetve rosszul záró tömések mentén beszivárogva a fogbélkamrába képes azt elölni. A fogfehérítés azonban szanált (rendbetett) fogazat mellett teljesen veszélytelen. Többek között ezért, illetve a lehetséges fogíny felmaródások miatt nem ajánljuk a fogorvosi kontroll nélkül végzett fogfehérítést!

REMEWHITE PLAZMALÁMPÁS FOGFEHÉRÍTŐ RENDSZER – ULTRAMODERN, AMERIKAI ELJÁRÁS

1 órás plazmalámpás fogfehérítés előtt és után (fogászatunkon készült)

1 órás plazmalámpás fogfehérítés előtt és után (fogászatunkon készült)

Plazmalámpás fogfehérítést végzünk Remecure CL-15 plazmalámpával. Egyedülálló amerikai fogfehérítő rendszer, amelynél nincs fogérzékenység! 60 perc alatt, egy ülésben világosítja ki az Ön fogait (akár 10 árnyalattal). Sikeresen alkalmazzuk a különböző okokból elszíneződött fogak esetén.

Csak egy óra, s Önnek ragyogóbb mosolyt varázsolunk!

Az eredmény tartós és egyszerűen fantasztikus!

Ez a fogfehérítő eljárás teljesen biztonságos, semmilyen károsodást nem okoz a fogakban.

Első lépésben lepolírozzuk fogairól a felületi elszíneződéseket, hogy elősegítsük a fogfehérítő anyag bejutását a fogszövetek közé, majd meghatározzuk a kiindulás fogszínt, melyet fényképpel is dokumentálunk. Ezután következik az ínymaszk felvitele a fogakra, ami megvédi a fogínyt a fogfehérítő zselé maró hatásától.

Rendelői fogfehérítés 1 óra alatt plazmalámpával

Rendelői fogfehérítés 1 óra alatt plazmalámpával

Ezt követően a korrekt izoláció után felvisszük a fogfehérítő zselét a fogak külcső felszínére, majd megvilágítjuk 20 percre. Ez maximum háromszor ismételhető. A plazmalámpa hatására olyan indukciós folyamatok indulnak be, melyek hatására gyorsabb, látványosabb és hosszantartóbb fogfehérítés érhető el.

KIKNEK AJÁNLJUK A PLAZMALÁMPÁS FOGFEHÉRÍTÉST?

A plazmalámpás fogfehérítést azoknak ajánljuk, akik nem akarnak az otthoni fogfehérítő eljárásokkal bajlódni, amelyek akár 2 hétig is eltarthatnak. A plazmalámpás fogfehérítés mindössze egy-másfél órát vesz igénybe, és hatása sokkal látványosabb összevetve az otthoni fogfehérítéssel. Rohanó világunkban egyre fontosabb a gyorsabb és jobb eredményt produkáló eljárások alkalmazása.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK AZ OTTHONI ÉS A RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

Otthoni fogfehérítő sín

Otthoni fogfehérítő sín

Az otthoni fogfehérítés alatt azt a módszert értjük, amikor a fogorvos által készített lenyomat alapján készített ún. fogfehérítő sín, és egy speciális, az orvos által átadott fogfehérítő anyag segítségével a páciens önállóan, otthon végzi a fogfehérítést. A kezelés hatékony, de hosszabb ideig (5-10 napig naponta 1-2 órán avagy egész éjszakán át) tart. Az eredmény kevésbé látványos illetve tartós. Néhány árnyalatni (2-3) fogfehérítés azonban elérhető vele.

FOGFEHÉRÍTÉS UTÁN

Fogfehérítés után némely esetben a fogak érzékenyebbek lehetnek az átlagosnál. Ezért minden Páciensnél a kezelés befejeztével speciális érzékenységcsökkentő zselét viszünk fel a fogakra, melyet otthoni használatra is biztosítunk, megelőzve ezzel a lehetséges érzékenységet. Bátran ajánljuk Pácienseiknek néhány napos használatra a Sensodyne és Colgate fogérzékenységet csökkentő termékeit is.

Fogfehérítés utáni esetleges néhány napos érzékenység csökkentésére alkalmas termékek
Fogfehérítés utáni esetleges néhány napos érzékenység csökkentésére alkalmas termékek

Fogfehérítés utáni esetleges néhány napos érzékenység csökkentésére alkalmas termékek

Továbbá megkérjük a fogfehérítésen átesett Pácienseinket, hogy 4-5 napig lehetőleg kerüljék el a színes ételek-italok fogyasztását (ketchup, vörösbor, kávé stb.) és a dohányzást. A fehérítést követően lehetőség van a régi tömések fehérebbre történő cseréjére, így megszűnik a kontraszt a régi és az új fogszín között.

Az étkezési és dohányzási szokásoktól függően javasolt körülbelül 5 évente egy emlékeztető kezelés.