Allon4 műtét szájsebészeti rendelőnkben

Allon4 műtét szájsebészeti rendelőnkben

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ALL-ON-4® (SAME-DAY TEETH)

Ha azonnali eredményt szeretne és egy nap alatt pótolná a fogsorát, akkor is tudunk segíteni. A megoldás All-on-4 („Same-day teeth”) típusú fogpótlás. A kezelés során ugyanis egy nap alatt túl lehet az összes sebészeti beavatkozáson és az új, rögzített (frissen beültetett implantátumokba csavarozott) fogpótlás felhelyezésén is.

Első allon4 konzultáció

A fogpótlás konzultációján találkozhat szájsebészünkkel, Dr. Vajta Lászlóval. Első körben részt kell venni egy a rendelőben készítendő 3D CBCT vizsgálaton, hogy eldönthessük, alkalmas-e a All-on-4 (Same-day teeth) kezelésre. Szintén az első konzultáción készül a fogairól több lenyomat, 3D szájscan, panoráma röntgen felvétel és több fotó is arcprofiljáról.

Műtét napja

Reggel

Reggel szájsebészünk a rossz fogak eltávolítását (amennyiben vannak) követően azonnal beülteti a fog implantátumokat, melyek az új fogsort fogják tartani. Ez általában 4 implantátumot jelent, ezért is Allon4 a neve a műtéti beavatkozásnak. A műtét körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe, helyi érzéstelenítés mellett. Ezután rövid szünet következik majd lenyomatot veszünk a beültetett implantátumokról az előre elkészített lenyomatkanál segítségével, mely körülbelül 20 percet vesz igénybe. Ezt követően regisztráljuk a harapását, mely általában 15 percig tart.

Délután vagy másnap

A hosszú távú, ideiglenes, rögzített hídpótlásokat becsavarozzuk az implantátumokba. A fopótlást általában 4 implantátum tartja biztosan a helyén. Innentől kezdve nem kell aggódnia, hogy a fogpótlás megmozdul vagy kiesik, bármikor magabiztosan mosolyoghat.

All-on-4 (Same-day teeth) a megoldás Önnek, ha

  • az összes foga hiányzik
  • az összes foga reménytelen prognózisú (mozognak, letöredeztek, szuvasak)
  • nem tud rendesen beszélni a mozgó műfogsortól, folyamatos hányinger gyötri
  • ha nem tud megfelelően rágni a lötyögő műfogsortól
  • ha nem túl magabiztos azért, mert műfogsora van, illetve ha egy tartós megoldást szeretne a problémára