3D CBCT (fogászati-szájsebészeti CT)

 

Fogászati-szájsebészeti praxisunkban immáron elérhető a 3D CBCT digitális képalkotó technológia. Ezen ulrtamodern technika segítségével a lehető legpontosabban (3D-ban) láthatóak az arckoponya csontjai (beleértve az állcsontokat is), az arcüreg, az izületi fejecsek, fogak és azok gyökerei, erek és idegcsatornák és gyulladásos folyamatok (tályogok, ciszták stb.).

A CBCT (cone-beam CT) technológia speciális, 3D (háromdimenziós) digitális röntgen módszer, melyet a fogászatban, a szájsebészetben és implantológiában, parodontológiában, fogszabályozásban ténykedő szakemberek elvárásai szerint az alsó és felső állcsont illetve fogak vizsgálatára alkottak meg, de kiválóan használható a fül-orr-gégészek számára is.

 

fogCT, fogászati CT, CBCT, fogorvosi CT, arckoponya CT, 3D CT, 3D CBCT, arcüreg CT, csont CT

3D CBCT képelemző szoftver működése praxisunkban

 

Ezen CT felvétel és szoftver segítségével elvégezhető a vágás nélküli fogbeültetés CT navigált sablonos implantáció segítségével.

Az alábbi videón megtekintheti a 3D CBCT felvétel alapján készített fúrósablon segítségével történő fogbeültetés lépéseit:

Fogbeültetés vágás nélkül (video)

 

Mekkora a CT dózisa?

32µSv, Mint egy Budapest-New York repülőútból adódó háttérsugárzás. A hagyományos mellkasi röntgen felvétel átlagos sugárdózisa kb. 50 µSv, míg az alacsony dózisú tüdő CT terhelése 1000 µSv körüli értéket jelent.

 

Összehasonlításképpen a valamennyiünket érintő éves háttérsugárzás mintegy 2,4 mSv (2400 µSv). Vagyis egy fogászati-szájsebészeti CBCT felvétel körülbelül 5 napi háttérsugárzásnak felel meg.

 

 

Fizetési lehetősségek

Fogorvosi kezéleseinek költségeit az alábbi módon egyenlítheti ki:

FOGBEÜLTETÉS

Fogbeültetés szájsebészetünkön! Kérjen fogorvosainktól ingyenes konzultációt!

Fogászati porcelán héj

Esztétikai fogászatunkon rendelkezésre áll a legmodernebb foghéj technológia!

RÁNC- és AJAKFELTÖLTÉS

Ajak- és ráncfeltöltés hyaluronsavval szájsebészetünkön!