DIAGNOSZTIKA (RÖNTGEN CT)

Minden egyes betegünkkel első találkozáskor anamnézislapot töltetünk ki, hogy minél jobban tisztában lehessünk az Ön általános egészségügyi állapotával. A fogászati és szájsebészeti kezeléseket ezek után mindig személyre szabottan a tudásunk szerinti legmagasabb színvonalon végezzük. A fogászati szakvizsgálat és kezelési terv készítés rendelőnkben minden esetben térítésmentes.

FIZIKÁLIS VIZSGÁLAT

Rendszeres fogorvosi vizsgálattal a fog- és szájbetegségek megelőzhetők!

Rendszeres fogorvosi vizsgálattal a fog- és szájbetegségek megelőzhetők!

A fogorvos a fog alapos megtekintésén és a fogorvosi szondával való megtapogatásán túl úgynevezett vitalitás vizsgálatot végez egy speciális hideg inger segítségével. Amennyiben a Páciens nem érzi fogaival a hideget, az nagy valószínűséggel már nem él, azaz gócnak minősül. Ilyen esetben a fogat röntgen készítését követően gyökérkezelni kell.

Nagyon fontos a vizsgálat során a fog körüli ínybarázda parodontológiai szondázásra. Ekkor a fogorvos a fog és az íny között aktuálisan jelenlévő tasakmélységet és ínyvisszahúzódásokat vizsgálja. Ez fontos adat a fogak tartós tartószerkezetéről, tartós felhasználhatóságáról. A jelentősen mélyült ínybarázda oka általában a fogkő okozta csont- és következményes ínysorvadás. Ezek a röntgenfelvételen is egyértelműen láthatóak.Úgymint az orvoslás minden területén a fogászatban is használjuk a kopogtatást és a tapintást, mely különböző gyökércsúcsi és fog tartószerkezeti gyulladásos folyamatok diagnosztizálásában segítik a fogorvost.

DIGITÁLIS FOGÁSZATI PANORÁMARÖNTGEN ÉS KIS RÖNTGEN (RVG)

Rendszeres fogorvosi vizsgálattal a fog- és szájbetegségek megelőzhetők!

Panorámaröntgen fogászati és szájsebészeti rendelőnkben

A panorámaröntgen segítségével egyetlen felvételen valamennyi fog (az ép, a szuvas és a gyökérkezelt is), az őket körülvevő csont, az állkapocsizület és az arcüreg illetve ezek elváltozásai is láthatóvá válnak. Egy SATELEC X-MIND röntgenhez csatlakoztatható röntgendigitalizáló egység segít a pontos diagnózis, rehabilitációs terv felállításában, szájsebészeti műtétek kivitelezésében. Ezért minden komplex kezelési tervet megelőzően panorámaröntgent készítünk.

A DENTAL 4 fogászati programban a röntgenkép azonnal megjeleníthető, beteghez rendelhető és bármikor előhívható. Tehát monitoron keresztül rögtön látható az Ön röntgenfelvétele. A digitális fogröntgen előnye, hogy csak minimális sugárterheléssel jár összehasonlítva a hagyományos fogröntgennel.

A komplex kezelési terv felállításához elengedhetetlen a panorámaröntgen

A komplex kezelési terv felállításához elengedhetetlen a panorámaröntgen

A legbonyolultabb esetekben lehetőség van CT felvétel (CBCT) készíttetésére is, ami speciális szoftver segítségével 3D-ban értékelhető.

Ez nagy segítséget nyújt a fogbeültetés és csontpótlások tervezésében, rejtett elváltozások (nem szűnő gyökércsúcsi tályogok, arcüreg- és izületi problémák stb.) dignosztizálásában és bizonyos beavatkozásokhoz társuló rizikó (bölcsességfog eltávolításkor és fogbeültetéskor esetlegesen fellépő idegsérülés stb.) elkerülésében.

CT felvétel (CBCT)

CT felvétel (CBCT)

APEX LOKÁTOR (DIGITÁLIS GYÖKÉRHOSSZ MEGHATÁROZÓ ESZKÖZ)

A hosszú távon funkcionáló gyökérkezelt fognál rendkívül fontos az összes gyökércsatorna teljes (gyökércsúcsig történő feltárása). Ellenkező esetben a gyökércsatornákban baktéiumok maradhatnak, melyek a gyökércsatornában elszaporodva kijuthatnak a gyökércsúcs körüli csontba, onnan pedig egyenes út vezet a véráramba gócbetegséget okozva. Ilyenek például: foltos hajhullás, emelkedett süllyedés, bőrbetegségek, izületi problémák stb. Ezért fogászati rendelőnkben minden gyökérkezelés apex lokátorral történik. A gyökértömés végén pedig digitális röntgent készítünk, hogy megbizonyosodjunk a korrekt gyökértömésről és ezt dokumentáljuk a számítógépen.

Digitális gyökérhossz meghatározó eszköz fogászati rendelőnkben

Digitális gyökérhossz meghatározó eszköz fogászati rendelőnkben