Egyéb szájsebészeti beavatkozások

Fogíny- és csontkorrekció

Minden sebészi fogeltávolítással egybekötve elvégezzük a fogíny és a csontfelszín korrekcióját a későbbi rögzített hídpótlás esztétikája illetve a fogsor stabilitása érdekében. Mindemellett a sebgyógyulás is gyorsabb illetve elkerülhető a seb begyulladása is.

 

Csontpótlás (saját csontforgács és csontblokk, szintetikus csontpótló)

 

Visszahúzódott fogíny korrekciója (ínyrecesszió műtéti megoldása)

Az ínysorvadás leggyakoribb oka a helytelen fogkefe használta vagy a baktériumokkal teli fogkő okozta fogíny visszahúzódás. Ezek már a mai modern regenerációt serkentő anyagokkal (csontpótlók, membránok) és műtéti technikákkal megoldhatóak. Azonban mivel rendkívül költségesek, javasoljuk Pácienseinknek a félévenkénti fogkőeltávolítást és szájhigiéniás kontrollt.

sorvadt fogíny sebészi korrekciója, sorvadt fogíny megoldása, visszahúzódott íny megoldása, ínyvisszahúzódás műtéti korrekciója, lesikált íny sebészi korrekciója

Visszahúzódott fogíny sebészi kezelése

 

Nyelvfék és ajakfék felszabadítása

lenőtt nyelv pécs, nyelvfék műtét pécs, lenőtt nyelvfék, ajakfék felszabadítás pécs, ajak műtét pécs, ajak korrekció, nyelv felszabadítás

Ajakfék felszabadítása műtét előtt és 1 héttel utána

A lenőtt nyelv és ajakfék felszabadítását ajánlatos már gyeremekkorban elvégezni, mivel beszédképzési-, táplálkozási- és fogelőtörési problémákhoz vezethet. Emellett a lenőtt ajakfék a felső nagymetszők széttolódását is okozhatja. Ez önmagában azonban még nem oldja meg a problémát, így amennyiben szükséges a Pácienst logopédus szakemberhez, fogszabályozó szakorvoshoz irányítjuk.

A felszabadítást szájsebészetünkön általában hagyományos sebészi úton vagy elektrokauterrel (elektromos kés) végzik szájsebészeink helyi érzéstelenítésben (szükség esetén gyerekeknél altatásban) fájdalommentesen.

Felső ajakfék felszabadítása (lenőtt ajak) videoval

 

Nyálkövesség (sialolithiasis) – Nyálkő sebészi eltávolítása

Kisebb nyálkövek eltávolítását is elvégezzük ambuláns szájsebészetünkön helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen. Első lépésben javasoljuk azon Pácienseinknek akiknél nyálkövet diagnosztizáltunk citromos ételek-italok illetve bő folyadékfogyasztást. Az esetek egy részében a nyálkő a nyállal együtt természetes úton távozik. Amennyiben ez nem történik meg javasolt az eltávolítása szájsebészetünkön vagy nagyobb illetve kedvezőtlenebb helyzetű nyálkő esetén fekvőbeteg osztályos eltávolítás. A krónikusan fennálló nyálkövesség állandó nyálmirigy gyulladáshoz majd a későbbiekben akár a nyálmirigy elrákosodásához vezethet.

nyálmirigy pécs, nyál pécs, nyálmirigy gyulladás pécs, nyálmirigy duzzanat, nyálmirigy daganat, nyálmirigy gyulladás kezelés pécs, nyálmirigy kő, nyálkő

Nagyméretű (14 mm-es) nyálkő az állkapocs alatti nyálmirigy kivezetőcsövében

 

Nyákretenciós ciszta eltávolítása (mucokele)

vadhús, ajak, ajakrák, ajak plasztika, nyákciszta

Mucokele az alsó ajkon

Az alsó ajkat többször megharapva ráharapva a kisnyálmirigyek kivezetőcsövére azok megszakadhatnak. Mivel így a kisnyálmirigyben termelődő nyák nem tud elvezetődni, a nyálmirigy felduzzad. Szájsebészeti eltávolítása helyi érzéstelenítésben történik körülbelül 10-15 perc alatt. A terime eltávolítását követően a szövetrészletet hisztológiai vizsgálatra (szövettani vizsgálat) küldjük a rosszindulatú folyamat kizárása végett.

 

Fibroma (nyálkahártya kötőszövet szaporulata, "VADHÚS")

ajak, ajakplasztika, vadhús, növedék, növekmény, kötőszövet szaporulat, ajak harapdálás, ajak beharapás, ajak megharapás

Fibroma az orca nyálkahártyán

Nagyon gyakori elváltozás a szájüregben, mely általában a fogsorzáródási vonalban az orca nyálkahártyáján, alsó-felső ajkon vagy a nyelvcsúcson alakul ki folyamatos harapdálás miatt. Sebészi eltávolítása általában elektromos késsel történik a helyi érzéstelenítést követően. Az kötőszövet szaporulat eltávolítását követően a szövetrészletet hisztológiai vizsgálatra (szövettani vizsgálat) küldjük a rosszindulatú folyamat kizárása végett.

 

Baleseti sérülések

baleset pécs, arcsérülés, ajaksérülés, fogsérülés, sérült fog, törött fog, kiesett fog, tört fog

Baleset következtében letört bal felső nagymetsző, melyet a későbbiekben rétegzett esztétikus töméssel építettünk fel. A jobb felső sajnálatosan elvesztett nagymetsző helyére implantátumot helyeztünk.

Szájsebészeink és fogorvosaink orvosolják az esetleges baleset következtében kialakult problémáit:

  • Fogak törései (az zománc héjszerű lepattanásától a gyökértörésig)
  • Ütődés következtében meglazult fogak azonnali sínezése
  • Baleset következtében elvesztett fog replantációja (visszahelyezés a fogmederbe) és sínezése
  • Fogíny-, ajak-, és arc sérülései

 

A rendelési időn kívül jelentkezzen be fogászati ügyeletünkön.

Fizetési lehetősségek

Fogorvosi kezéleseinek költségeit az alábbi módon egyenlítheti ki:

FOGBEÜLTETÉS

Fogbeültetés szájsebészetünkön! Kérjen fogorvosainktól ingyenes konzultációt!

Fogászati porcelán héj

Esztétikai fogászatunkon rendelkezésre áll a legmodernebb foghéj technológia!

RÁNC- és AJAKFELTÖLTÉS

Ajak- és ráncfeltöltés hyaluronsavval szájsebészetünkön!